Opis
Sugar Kelp sušen 40gr Laminaria Saccharina 40 gr sušenih alg za kuhanje in kot začimba.
Hruške pečene z Sladkim Kelpom
- 1 list Wild Irish Seaweeds Sugar Kelpa dolg 10-15 cm narezan na 2-3 cm dolge kose - 4 hruške - 100gr Mascarpone sira - 25ml koncentrata hruške - 175ml zelenega čaja
Pečico segrejte na 180°C.
• Zmešajte zeleni čaj in hruškov koncentrat. Del mešanice dajte v posodo za peko. Dodajte Sugar Kelp in pomešajte. Hruške izkoščičite in jih postavite v posodo stoje in na gosto.
• Ostanek mešanice polijte po hruškah in pecite 50-60 minut. Hruške so pečen, ko gre vrh noža skozi brez upora.
• Hruške dajte na servirne krožnike, dodajte mascarpone in zalijte s sokovi, ki so se natekli med pečenjem.