Čiščenje
Zunanja površina posode Falk Culinair, tako bakrena kot iz nerjavečega jekla, je brušena. S tem je ustvarjena satinirana površina v nasprotju z zrcalnim površjem drugih znamk. Taka površina zmanjša trud, ki je potreben, da vaša posoda ohrani svoj lesk. Za običajno čiščenje po kuhanju zadošča ročno pomivanje v topli vodi z malo čistilne tekočine. Za zapečene ostanke hrane posodo napolnite z vročo vodo in čistilom, pustite kakšno uro in nato očistite kot običajno.
Baker sčasoma potemni zaradi zunanjih vplivov. To je patina, cenjena in zaželjena pri mnogih kuharjih. Če jo želite odstraniti, uporabite gobico Scotch Brite skupaj s čistilno pasto namenjeno bakru in obnovite svetlo bakreno barvo. Temnenje bakra na vaši posodi ne pomeni, da je karkoli narobe in ne vpliva na kuharsko izkušnjo, treba jo je obravnavati kot estetsko prednost. Ta oksidacija je naraven pojav, posledica interakcije ogljikovega dioksida v zraku s kovino.
Kaj narediti in česa ne
-Napolnite – ne namakajte
Nikoli ne potopite bakrene posode v vodo za dalj časa. Litoželezni ročaj bo zarjavel, baker pa bo potemnel.
Namesto tega posodo napolnite z vročo vodo in dodajte nekaj tekočine za pomivanje posode.
-Premešajte
V izogib sledem na nerjavečem jeklu z mešanjem soli, ne pustite, da se sol potopi na dno.
Sol dodajte vreli tekočini in mešajte, da se raztopi.
-Uporabite prave pripomočke
Uporabljajte lesene, plastične ali silikonske pripomočke.
Ostri kovinski pripomočki lahko poškodujejo vašo posodo.
-Brez razburjenja
Za čiščenje vroče notranjosti posode uporabite vročo vodo.
Hladna voda v vroči posodi lahko povzroči zvijanje kovine.
-Preprečite pregrevanje