08.02.2021
Danes pa recept, ki ga lahko ustvarimo skozi celo leto. Namesto drobnjaka lahko uporabimo kakšne alge po lastni izbiri.
Sestavine za 4 osebe:
- 320g testenin Mille Righe Sgambaro
- 400g manjših lignjev
- 2 srednja velika krompirja
- Drobnjak
- 1 strok česna
- Sol, poper, olivno olje
Postopek:
- Lignjem odstranite glavo z lovkami. Iz telesa izvlecite prozorno pero, notranjost umijte s tekočo vodo. Glavam odrežite lovke ter odstranite del glave z očmi in ga zavrzite. Telo narežite na kolobarčke.
- Krompir olupite, narežite na koščke. V ponvi ga rahlo segrejte na malo olivnega olja. Dodajte vodo da ga pokrije, solite in kuhajte 6-8 minut. V ustrezni posodi s paličnim mikserjem zmeljite v kremo.
- V isti ponvi na dodani žlici olivnega olja in stroku česna popecite kolobarčke lignjev 3-4 minute na živahnem ognju, da postanejo beli . Tako bodo mehki in ne bodo razpadli.
- Skuhajte Mille Righe v dosti slane vode. Še ''al dente'' jih odcedite in stresite v ponev k lignjem. Dodajte krompirjevo kremo. Na nizkem ognju mešajte, da se lepo združi. Popoprajte! Servirajte na krožnike in okrasite z drobnjakom.
- Dober tek.
Recept: Monica Bergomi