Mille Righe s kremo iz krompirja in kalamari

Mille Righe s kremo iz krompirja in kalamari

08.02.2021

Danes pa recept, ki ga lahko ustvarimo skozi celo leto. Namesto drobnjaka lahko uporabimo kakšne alge po lastni izbiri.

Sestavine za 4 osebe:

  • 320g testenin Mille Righe Sgambaro
  • 400g manjših lignjev
  • 2 srednja velika krompirja
  • Drobnjak
  • 1 strok česna
  • Sol, poper, olivno olje

Postopek:

  • Lignjem odstranite glavo z lovkami. Iz telesa izvlecite prozorno pero, notranjost umijte s tekočo vodo. Glavam odrežite lovke ter odstranite del glave z očmi in ga zavrzite. Telo narežite na kolobarčke.
  • Krompir olupite, narežite na koščke. V ponvi ga rahlo segrejte na malo olivnega olja. Dodajte vodo da ga pokrije, solite in kuhajte 6-8 minut. V ustrezni posodi s paličnim mikserjem zmeljite v kremo.
  • V isti ponvi na dodani žlici olivnega olja in stroku česna popecite kolobarčke lignjev 3-4 minute na živahnem ognju, da postanejo beli . Tako bodo mehki in ne bodo razpadli.
  • Skuhajte Mille Righe v dosti slane vode. Še ''al dente'' jih odcedite in stresite v ponev k lignjem. Dodajte krompirjevo kremo. Na nizkem ognju mešajte, da se lepo združi. Popoprajte! Servirajte na krožnike in okrasite z drobnjakom.
  • Dober tek.

Recept: Monica Bergomi

 
 
 
  •  Brezplačna dostava nad 150€
  •  Varen nakup
  •  Vrhunski izdelki v ponudbi
  •  Osebni prevzem brezplačen
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.