Peresniki od pire, leče in kvinoje z bučkami, špargllji in medom

Peresniki od pire, leče in kvinoje z bučkami, špargllji in medom

05.02.2021

Ta recept je za Sgambaro pripravila in slikala Sonia Monagheddu, ki ustvarja blog ˝Oggi pane e salame, domani˝

Sestavine:

  • 320g peresnikov od pire, leče in kvinoje Sgambaro
  • 350g bučk
  • 12 bučkinih cvetov
  • vršički špargljev po želji
  • 1 čebula Tropea
  • 2 žlici deviškega olivnega olja
  • tenko narezan parmezan po želji
  • bazilika po želji
  • tenko narezani in popečeni mandlji
  • med
  • sol, poper

Priprava:

  • V vrelo soljeno vodo dajte vršičke špargljev za 5 minut. Odlijte in jih hitro vrzite v vodo z ledom, da zaustavite kuhanje in ohranite zeleno barvo.
  • Nekaj vršičkov narežite na kolobarčke, kakšnega po dolžini ostale pustite cele
  • Olupite čebulo in jo sesekljajte na rezine. V ponvi jo popecite na oljčnem olju.
  • Dodajte na kolobarčke narezane bučke in jih pecite med občasnim mešanjem. Dodajajte sol in poper.
  • Kakšno minuto preden ugasnete dodajte v ponev vršičke špargljev in po dolgem narezane cvetove bučk. Odločno jih pretresite v ponvi ( kot bi obračali palačinke).
  • V vrelo soljeno vodo dajte peresnike od pire, leče in kvinoje za 8 minut. Odlijte vodo a shranite pol kozarca.
  • Začinite testenine z bučkami, vršički špargljev in cvetovi bučk. Dodajte žlico vode, če je potrebno, da se lepše sprimejo.
  • Zaključite z baziliko in lističi parmezana, posujte s popečenimi mandlji in pokapljajte z medom.

Res je. Kakšne sestavine ne dobite pri nas ali vsaj ne ta hip. Bodite ustvarjalni, zamenjajte jo s katero sorodno pa bo.

 
 
 
  •  Brezplačna dostava nad 150€
  •  Varen nakup
  •  Vrhunski izdelki v ponudbi
  •  Osebni prevzem brezplačen
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.